Редактор: e-mail: кадър: bTVПри преболедуване на коронавируса се получава имунитет в голяма част

...
Редактор: e-mail: кадър: bTVПри преболедуване на коронавируса се получава имунитет в голяма част
Коментари Харесай

Доц. Любомира Николаева-Гломб: Имунитетът на населението от преболедуване трае „от ден до пладне“

Редактор: 

e-mail: 

кадър: bTV

При преболедуване на ковид се получава имунитет в огромна част от популацията, само че той трае „ от ден до пладне “, тъй като непрекъснато се раждат нови хора, които са податливи на вируса “, това сподели в студиото на bTV доцент Любомира Николаева-Гломб от Националния център по заразни и паразитни заболявания. Затова съгласно нея най-сигурният метод за оправянето с вируса е имунизацията.

Доц. Гломб обаче призна, че има още доста незнайни и към вируса, и към имунитета, който се построява. Тя даде образец със себе си. Специалистката описа, че е преболедувала коронависура релативно леко, само с доста сериозна кашлица. Доц. Гломб сподели, че в този момент няма да се ваксинара, макар че може да го направи, само че няма смисъл да изхаби една доза, в случай, че има имунитет.

Според нея имунитетът при всеки е самостоятелен и не може да се каже съответно след какъв брой време би трябвало преболедувал човек да се имунизира.

„ Характерното за коронавирусите е, че при тях не се образува дълготраен имунитет и са вероятни нови инфекции след избран интервал “, съобщи вирусологът и добави, че концепцията за ограничавания в пътуването, в случай че човек е без ваксина, е мъчно осъществима. Доц. Гломб посочи, че имунизациите не се предлагат за слагане на деца и бременни дами, тъй като тези групи не са взели участие в клиничните изследвания, а не тъй като препаратите са рискови за тях.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР